Bu Blogda Ara

9 Nisan 2012 Pazartesi

Kestane sekeri....

Kestane sekeri yapimini hep merak ederdim. Altin sarisi rengi ve enfes tadiyla. Benim yaptiklarim altin sarisi olmadilar ama tadlari cok guzeldi. Tabiki kestaneler haslanirken dagildilar. Sekerlemeyi tum kestaneler icin uyguladim. Dagilanlar, daha sonra kullanilmak uzere ayrildilar tabiki.
Her zamanki gibi, ben buranin avantajini kullandim, kestaneleri donmus ve ayiklanmis aldim. Paris'te Istanbul'da oldugu gibi kabuklari cabuk ayiklanan kestaneler bulamadim.
En zor kismi kabuklari ayiklamak. Ister cig ister, 2-3 dk hasladiktan sonra ayiklayin.

1 kilo kestane
1 kilo seker
1 kilo su
vanilya

Kestaneleri soguk suya koyarak, 15 dk kadar haslayin. Surubu, duduklu tencerenin icinde hazirlayin, isinizi onemli olcude kolaylastiracak. Kestaneleri duduklu tencerenizin icinde bulunan elege koyarsaniz, kestanelerin dagilmasini onlersiniz. Surubunuzu kaynatin, atesi orta isiya getirin ve kestaneleri elegin icinde surubun icine batirin, 2-3 dk kaynatin, ocagi kapatin 24 saat bu sekilde beklesin. Ertesi gun kestaneleri surubun icinden alin, surubu kaynatin, kaynayinca kestaneleri ekleyin, 2-3 dk sonra kapatin ve 24 saat bekletin. Bu islemi 4 gun tekrar edin. Kestanelerin saglam kalanlari, yagli kagit uzerine, bir kabin icine dizip saklayabilirsiniz. Kalan kestaneleri, cikolatali rulo pastalarda kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!



2 yorum:

  1. Kesinlikle kabuğunu soymak dert gerçekten de.Sonraki sorun dağılmaları..Ben abartıp minik kare tüller hazırlayıp tek tek sarmıştım, ama bayağı büyük boydu kestaneler.
    Finaldeki lezzet, bu kadar uğraşa değer..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kestaneleri yıkayıp kuruttuktan sonra 2 gün bekleyince(buzdolabında değil oda ısısında) kabukları daha kolay soyulur hale geliyor.

    Bilgine:))

    Zeynep

    YanıtlaSil