Bu Blogda Ara

14 Nisan 2012 Cumartesi

Surup...

Bazi meyve sularindan cok amacli kullanmak uzere, suruplar yapiyorum. Nar, bogurtlen, portakal, limon gibi. Nar ve bogurtlen suruplarini, cileklerin uzerine, yada meyve salatalarina kullaniyorum. Kullanacagim sekeri azaltmama yardimci oluyor. Meyve salatalarina ekstra lezzet katiyorlar. Portakal ve limon suruplari ise yazin serinletici portakal sularina ve limonata ya donusuyor. yapimi oldukca basit.

meyve suyu
ayni olcude seker

Kavanoza seker ve meyve suyunu koyun. Seker icinde tamamen eriyinceye kadar, oda sicakliginda bekletin. Ara sira karistiriyorsunuz tabiki. Sonra kavanozun kapagini kapayin ve buzdolabinda kullanima hazir beklesin.

Resim, bogurtlen surubuna ait, jole seklinde oldu ve dilimlenmis cilekle karisinca cilege bir renk ve lezzet katiyor.



Minik kaliplara yari cikolatali dondurmayi yerlestirin, tekrar buzlukta donmasini saglayin. Servis edeceginiz zaman, minik dogranmis ve bogurtlen surubu karistirilmis cilek, uzerine krema veya eksi krema ve suslemek icin ise antep fistigi, cikolata rende, hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder