Bu Blogda Ara

9 Nisan 2012 Pazartesi

Badem hamurlu kek.

Gecenlerde badem hamuru almistim ve kullanmak icin tarifler ariyordum. Bu kek tarifini buldum, denedim. Sonuc basarili ve sabahlari kahvenin yaninda iyi gidiyor. 2 parmak kalinliginda bir dilimiyle oglene kadar acikmiyorsunuz. Kahvalti etmek, oldum olasi benim icin zordur. Hazir birseylerin olmasini tercih ediyorum her zaman.
Paris'te ki pastanelerde en zor bulacaginiz sey tuzlu atistirmaliklar, corekler veya pogacalar. Her sey tatli uzerine kurulu, bu kadar tatli yiyerek zayif kalmayi becebilen bir millete ozeniyorum.

Kek  tarifine gelince, ben bu olculerin yarisini yaptim, 1 haftalik kahvaltimi karsiladi.

200 gr tereyag, oda sicakliginda
180 gr kahverengi seker
200 gr badem hamuru / %50 meyveli (ayri bir yerde 100 gr badem tozu ile 80 gr seker ve 20 gr su ile hazirlayabilirsiniz)
4 yumurtanin sarisi
2 kap yogurt Greque (1 su bardak yogurt'a es gelir, ama susuz yogurt)
260 gr un
1 tatli kasigi karbonat, ya da 1 paket kabartma tozu

Firininizi isitmayi unutmuyorsunuz 160° de 50/60 dk, veya 180° de 30/35 dakikada pisirin.
Oncelikle, tereyag ve sekeri krema haline gelinceye kadar cirpin. Badem hamurunu elinizde ufalayarak yavas yavs ilave edin. Iyice karistiginda sirasiyla yumurta, yogurt (varsa, aci badem esanasi) ilave edin. Ayri bir yerde unu ve kabartma tozunu karistirin. Kek hamuruna, unu her zaman bir spatula yarimi ile karistirin. Yagli kagit kapli kek kalibina hamurunuzu dokun ve firina atin. Pistigini kurdan yardimi ile kontrol edebilirsiniz. Firindan cikarinca pudra sekeri ile susleyebilirsiniz.
Afiyet olsun! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder