Bu Blogda Ara

14 Nisan 2012 Cumartesi

Aperatif, tapas, anti-pasti...

Yemek oncesi atistirmaliklar.

 1 adet patlican, 1 adet kirmizi dolmalik biber, 1 adet yesil dolmalik biber. Etli biber secmelisiniz, Turkiye'de bulunan diger biberlerden de kullanabilirsiniz, tercihinize kalmis. Patlicanlari boyuna 1/2 cm genisliginde dilimleyip, once tuzlu suda bakletin ki aci suyu ciksin. Bu arada biberleri ikayip iclerini cilartin ve 4'e bolerek firin tepsisine dizin. Firinin izgarasinda, arkali onlu pisirin. Firindan aldiktan sonra, sicakken bir cam kasenin icine koyun, uzerini strec film ile kaplayin bir sure bekleyin, kabuklari hemen soyulacaktir. Tuzlu sudan aldiginiz patlicanlari da firin tepsisine dizin ve ayni sekilde firin izgarasinda pisirin. Biber ve patlicanlari, sarimsak ve zeytinyagi ile marine edin.
Ekmekleri kizartabilirsiniz isterseniz, uzerlerine krem beynir, suzme yogur veya beyaz peynir surun. Uzerlerine, patlican ve biberlerinizi dizin.




Kuskonmazli bir tarif. Kuskonmazi pek sevmezdim, yadi tadi yok gibi gelirdi. Ama bu sekilde pisirmeye basladigimdan beri, tadina bayiliyorum.  Oncelikle kuskonmezlarin yesil cicekli kisimlarinin asagisini, havuc soyacagi ile soyun. Ikiye bolun, cunku alt sap kisimlari daha lifli oldugu icin daha zor pisiyor. Kaynayan suya, once alt saplarini atin, daha sonra da kalan cicek kisimlarini. Pisistigini bicak ucu ile kontrol edin. Suyunu suzun. Tavaya zeytinyagini ve dilimlediginiz sarimsaklarinizi koyun. Sarimsaklar renk degistirmeye baslayinca kuskonmazlari koyun. Hafifce kizarmalarini saglayin. Bu sekilde etlerin yanina servis edebilirsiniz.
Asagidaki tarife gelince, 8 adet icin, 1 yumurta icine 2 corba kasigi permesan ve 1 corba kasigi kasar rende (hepsini kasar rende de kuyabilirsiniz, kivama dikkat edin, peyniri azaltabilirsiniz)
Peynir ve yumurta karisimini ekmeklerin uzerine koyun ve firinda pismesini saglayin. Uzerlerine kuskonmazlar ile susleyin.
Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder