Bu Blogda Ara

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Mascarpone kremali tatli...

Tiramisu da  yaptigim krema aslinda "mascarponlu krema" diye geciyor. Bu kremayi hafiflestirmek istediginiz her tatlida kullanabilirsiniz. Pasta dolgu kremasi da yapabilirsiniz. Resimlerini gordugunuz tatli icin mascarpone  kremasini 1 yumurta ile yaptim, 4-5 kisilik cikiyor.
1 yumurta
100 gr mascarpone
2 tatli kasigi seker

Sekerin yarisindan fazlasini her zaman yumurta beyazina ilave edin, daha sert bir karisim elde etmek icin.
Bardagi suslerken, en alt katina kedi dili biskuvitleri keserek koydum, izerine 2 tatli kasigi kadar portakal suyu. Uzerine kucuk kucuk kesilmis cilekleri ekledim. Antep fistigi ezmesi yada istediginiz herhangi bir kuruyemis tozu olur. Uzelerini krema ile orttum ve en ustune cikolata rendesi doktum. Yaz icin ideal bir tatli hafif ve  serin.
Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder