Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Guacamole...

Avakado ile yapilan bir sos. Yapimi basit, deniz urunlerine cok yakisan bir sos.

2 orta boy avokado
1 kucuk taze sogan
1 kucuk limonun suyu
Tuz,
Zeytin yagi (2 corba kasigi yeterli)

Avokadolarin yenilir hale gelmesi icin (olgun degil ise) gazete kagidina sarin veya pirinc kavanozunun icine koyup bir kac gun bekletmeniz gerekir.

Avokadalari catalla ezin, ince dogranmis sogan, limon, tuz ve zeytinyagi ile karistirin. Sosunuz hazir.




 Guacamole sosun uzerine, haslanmis karidesleri yerlestirin. Ayri bir kapta, 2 corba kasigi krema yada suzme yogurt, icine 1 tatli kasigi mayonez ve ince dogranmis dere otu karistirip ayri bir sos hazirlayin. Ve karideslerin uzerine dokun. Afiyet olsun !






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder