Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2012 Cumartesi

sushi...yine sushi

Herkes sushi ustasi oldu cikti sanirim. Akliniza gelen her sebze, peynir v.s. ile yapiyorlar. Simdilik tarifini veriyorum, asamali gormek isteyenler icin ayri bir yazi yazarim, talep olursa tabiki.
Tarifini gercek bir Japon ahcidan aldim. (Yoko Masuda)

2 tas japon pirinci (yuvarlak pirinc)
2 + 1/2 tas su
2 tatli kasigi sake yada beyaz sarap
4 tatli kasigi beyaz pirinc sirkesi
4 tatli kasigi seker
1/2 tatli kasigi tuz
yosun yapragi
wasabi sos
zencefil tursusu

Pirinci, beyaz suyu gidinceye kadar 4-5 kere yikayin. Tencereye verilen olcu kadar su ekleyip pismeye birakin. Bu arada malzemelerinizi hazirlayin. Somon, thon, uskumru, karides, cinekop, surimi, ahtapot gibi baliklardan istediginizi kullanabilirsiniz. Kotu suprizler yasamak istemiyorsaniz,  kilciklari temizlemeyi unutmayin. Sebze olarak ise, baslica avokado, salatalik, kirmizi biber, roka gibi.

Maki hazirlayacaksaniz, baliklari  1*1 cmlik uzun seritler halinde kezmeniz gerekir. Sushi hazirlayacaksaniz, baligi yari buzlu kesmenizi tavsiye ederim.
Sebzeleri ise julyen tarzinda hazirlamaniz yeterli.

Beyaz sarap yada sake, pirinc sirkesi, tuz ve sekeri bir ardakta karistirin. Erimesi kolay olsun derseniz, hafifce isitabilirsiniz. Pirinc pistiginde, yani tamamen suyunu cektiginde, sosu hemen pirincin icine karistirin. Pirinci tencereden alip, ilik hale gelmesi icin daha genis bir kaba aktarin ve ara sira karistirip, sogumasini saglayin.
Afiyet olsun!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder