2 yumurta (oda sicakliginda)
120 gr esmer toz seker
100 ml (100 gr) krema
80 gr tereyag erimis ve sogumus
100 gr un
30 gr badem unu
kabartma tozu
1+ 1/2 limon kabugu rende ve suyu
2 corba kasigi hashas tohumu
Once firininizi 180° de isitiyorsunuz, sonra yumurtalari cirpma islemi yapacaginiz kaba kirin, sekeri ekleyerek, mikser yardimiyla kabaracak sekilde cirpin. Erittiginiz tereyagin icine soguk kremayi eklerseniz, tereyagini daha cabuk sogutursunuz. Tereyag karisimina, limon suyunu ve limon kabugu rendesini ilave edin. Daha sonra badem unu, seker ve yumurta karisimina ekleyin. Un ve kabartma tozunu ayri bir kapta karistirin ve sivi karisima spatul yardimi ile ilave edin. Kaliplariniza yerlestirin. Kaliplari kullanirken, silikon kalip bile olsa ben maffin pisirme kagitlarini tercih ediyorum. Kucuk kaliplari kullandiysaniz, pisirme suresi 20 dk, benim gibi buyuk maffin kaliplari kullandiysaniz, 30 dk pisirin. Bu kekte de pisip pismedigini kontrol ederseniz, kurdan veya kullandiginiz bicak temiz cikmayacak. Alti ve ustu pembelestiginde alin ve izgara uzerinde sogumasini saglayin.
Afiyet Olsun!
Limon kabuklarini rendenizin en ince tarafi ile rendeleyin, yerken acilik gelmesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder