Bu Blogda Ara

25 Nisan 2012 Çarşamba

feslegenli pesto sos 1

Pesto soslarin bircok cesidi var, once klasik feslegen ike yapilandan baslayalim.

100 gr (6-8 sap) feslegen
20 gr cam fistigi
10 gr ceviz ici( 3 tane yarim ceviz kadar)
1 dis sarimsak ( sarimsagin ortasindaki kisim acidir, onu cikartirsaniz, daha yumusak bir tat verir)
yada toz sarimsak kullanin agizda koku yapmiyor.
100 gr zeytinyagi
30 gr permasan rendelenmis
Tuz

Oncelikle, cam fistigini kuru bir tavada isitin ki aromasi ciksin, lezzeti artsin. robota  feslegen, sarimsak ve tuzu koyun, 30 saniye kadar cekin. Makinaniz dugmeli ise tusa devamli degil aralikli basin. Zeytinyag ve permesani ekleyin tektar makineyi calistirin. En son ceviz ici ve fistigi ekleyin, tekrar makineyi calistirin. Ceviz ve fistigi sonra koymamizin nedeni, fazla ufalanmasinlar, dise gelir olsun ki, yerken keyif alalim.
Afiyet olsun.

NOT: Ekmegi onceden hafif kizartin, uzerine pesto sos ve taze kasar veya mozarelle koyun, firin izgarasinda peyniri isitin. Ya da biraz su ile pesto sosu sulandirin, makarnaniza sos olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder