Bu Blogda Ara

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Yine Alsace, Ensisheim

Alsace bolgesi Noeldeki suslemeleri ve Noel carsilariyla unludur. Ben orayi baharda daha cok beyeniyorum, cunku heryer ciceklerle dolup tasiyor. Her zamanki gibi, bu gezimizde de degisik yerler gorduk ve yeni restaurantlar denedik.

Bir Otelin yaninda bir restaurant'a girdik, sefleri yeni gelmis ve herseyi taze olarak yapiyormus. Gercekten, sunumlari gosterisli, yemek miktari buyuktu. Sadece sefin tuz'a olan aski biraz fazlaydi. Yemek oncelikle cay bardaginda sunulan isgin, kivi ve nane karisimindan olusan tatlimsi ve taze bir icecekle basladi.Ve resimlerdeki gibi devam etti.

La fourchette fraîche le caveau




 Kaz cigeri, cilek ve framboaz sos ile
 Kuskonmaz
 Deniz mahsulleri ile makarna
 choucroute, Alsace'in en meshur yemegi,bir nevi kapuska


 Bonfile, klasik
Saint jacques (bir cesit midye) tadi biraz agirdir, ama lezzetlidir
Cikolatali selale kek, gercekten tadi hafifti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder