Bu Blogda Ara

18 Mayıs 2013 Cumartesi

sebze cipsleri, birazda karides cipsi

Sebze cipsleri,

Istediginiz sebzeyi secin, havuc, kirmizi pancar, turp, patates (vazgecilmez).
Bunlari, bir mandolin ( rende) veya rendenizin cips kesme tarafiyla , elinize dikkat ederek, ince yuvarlaklar haline getirin. Sonra da aycicek yaginda kizartin. Buraya kadar bilinenler, peki citirligi nasil saglayacagiz ? Kizarttiginiz cipsleri once bir kagit peceteye aktarin ki fazla yagi almis olun. Citirligi saglamak icinse bunlari daha sonra metal bir tabaga yada kaseye koymak, bu kadar basit.

Afiyet Olsun!



1 yorum:

  1. Bunu bazen ben de yapıyorum ama bizde ufak bir patates soyma aparatı var, iki kalınlıkta ve patatesi helezon şeklinde soyuyor.Direk yağda kızardığında sunum olarak çok hoş oluyor.Bu tarz bir şey sanırım bulabilirsin.Etlerin yanında gayet şık görüntü oluyor..:)

    YanıtlaSil