Gecenlerde ayni sekilde, Panettone (italyanlarin yilbasi kekei) ile geldi, benim icin yapmis, lezzet cok guzel, malzemeler yerinde, fakat mayali hamur olunca, ici oldukca kuru (buranin tabiriyle "sec") olmus, ne yapabilirim, degerlendiririm derken, bu tarifi buldum. Sonuc bekledigimden guzel oldu. Bu tarifi, bayatlayan, ekmekler, paskalya coregi, kek, hepsiyle deneyebilirsiniz.
4 yumurta
100 gr seker
1 paket vanilya
500 gr sut
150 gr krema
Panettone
Panattone'yi dilimleyerek yada kup kup keserek kaliba yerlestirin. Kalan tum malzemeyi karistirip, kaliba dokun, keklerin uzerine.
150 °C lik firinda "bain marie" usulu 40 dk pisirin. Sicak yada soguk servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!!
Panettone
puding hali

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder