Bugun denedim, lezzet cok iyi, tatli degil kesinlikle ve hafif bir kek. Her zamanki gibi ben tarifin tamamini veriyorum. Ama ben tarifleri denerken gramajlari 2 yumurta yada tek yumurtaya kadar indiriyorum. Kalabaliksaniz tam tarifi deneyin tabiki.
5 yumurta
2 limon kabugu rendesi
250 gr seker
1 cimdik tuz
150 gr krema
225 gr un
5 gr hamur kabartma tozu
100 gr tereyag yada siviyag
25 gr portakal suyu veya sut veya rum
Yumurta, seker, tuzu mikser ile iyice cirpin. Kremayi ekleyin tekrar cirpin. 100 gr yagi ve portakal suyunu ekleyin. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve spatula ile karistirin. Hamurun 3/4 'unu yagli kagit ile kaplanmis kek kalibiniza dokun. Kalan kek hamuruna 2 tatli kasigi kakao karistirin ve hamurun uzerine ekleyin, catal ile hafifce beyaz hamur ile karismasini saglayin. 180 °C firinda 35-40 dk pisirin. Kurdan ile pisip pismedigini kontrol edin.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder