Evet, bazi arkadaslarim merakla bekledikleri tarif. Aslinda klasik bir tarif ama onemli olan yapim teknigi, malzemenin kalitesi. Cig yumurtadan yapiliyor, o yuzden, kullandigim yumurtaya dikkat ediyorum. Dogal tavuk yumurtasi kullaniyorum herzaman. Birde, bu tarif gun gectikce lezzetleniyor. Mesela, 3. gunde daha cok lezzetli oluyor. Benim verecegim tarif cok fazla, buyuk bir borcama yaparsaniz, 10- 12 kisilik cikar. O yuzden, ben bu tarifi bana lazim olacak kadar yapiyorum. Meyveli bir tatli ile sunacaksam, 1 yumurta, 4-5 kisi icin( kucuk bardaklarda sunacaksam) 2 yumurta ile yapiyorum.
5 yumurta
500 gr mascarpone (Labne)
5 corba kasigi toz seker
Kedi dili biskuvi, yumusak olanlardan, ama Istanbul'da sadece sert olan kedi dilleri satiliyor, sanirim. Fark etmez, sert kedi dili biskuvitler sadece daha fazla suyu cekiyor ve cabuk yumusuyorlar, o yuzden tek tarafini kahve karisimi ile islatin. Isterseniz, kendi yaptiginiz yagsiz keki de kullanabilirsiniz.
1 nescafe bardagi kahve
Isterseniz rom, baileys, visky katabilirsiniz.
Yumurtanin sarisi ile beyazini ayirin ve ayri ayri kaplara koyun. Yumurta sarisinin icine peyniri ve 2 kasik sekeri ekleyin. Yumurta beyazlarinin oda isisinda olmasi onemli. Yumurta sarisini peynir ve sekerle homojen bir sekilde karismasini saglayin, topak kalmasin.Yumurta beyazlari oda isisina gelince icine bir cimdik tuz ve 2-3 damla limon suyu ekleyerek mikserle karistirin, Aralikli olarak 3 yemek kasigi toz sekerini ekleyin. En az 10 dk, durmadan mikserle cirpmaniz lazim. Yumurta beyazi parlamaya ve sertlesmeye baslayacak. Mikserin yarattigi izler ise derinlesecek ve bozulmayacak. Bu islem bitince ya bir catal yardimiyla yada el cirpicisiyla, yumurtanin beyazini 3 kerede yumurta sarili karisima yedirin, kopugu oldurmeden.
Daha sonra ise, kabiniza gore kahveye batirdiginiz, kedi dillerini dizin uzerine kremanin yarisini dokun, ikinci katini da ayni sekilde yapin. Uzerini strec film ile kaplayin ve buzdolabina koyun. Servis edeceginiz zaman uzerini kakao ile susleyin. Servis edeceginiz gunden en az 1 gun once yapin.
Afiyet olsun!
off harika:)))
YanıtlaSilzeynep
Yeni Baileys 'im geldi, kedidili bisküvilerim de hazır..ilk fırsatta yapacağım..:)
YanıtlaSil