Demistim, hemen baslayalim o zaman.Bu sefer, bademli veriyorum, sadesini de verecegim merak etmeyin. Fransa'da badem cok kullanilan bir malzeme, neredeyse tum tatlilarin icinde var. Hele samfistigi ve tatliyi ayni anda dusunemeyenler bile var. Bana cok ters gelmisti ilk zamanlar, fistikli rulo bir pasta yapmistim, icinde fistik var deyince, "tatli ve fistik" deyip elini bile surmeyenler olmustu. Findik ise pahali bir malzeme, icinde findik olan herseye tapiyorlar neredeyse, ama kullanamiyorlar. Fransa'da cevizi cok uretiliyor, ama tatlilarin uzerinde veya icinde gormedim, yada ben rastlamadim, ama salatalarda bolca kullaniyorlar.
Bademli tatli tart hamuru:
140 gr tereyag
100 gr seker
1 yumurta
200 gr un
50 gr badem unu
1 tatli kasigi vanilya
yaklasik 500 gr hamur olacak, 15 dk, hazirlanisi, 1 saat buzdolabinda beklemesi gerekiyor. Bu hamuru ayni zamanda, kurabiye olarakta kullanabilirsiniz. Kucuk kaliplarla kesip, uzerini susleyebilirsiniz.
- Seker ve oda sicakligindaki tereyagini mikser ile iyice cirpin, krema haline gelinceye kadar.
- Yumurta ve vanilyayi ekleyin, cirpmaya devam edin,
- Elenmis unu ve badem tozunuda ekleyin, iyice karistirdiktan sonra, strech filme sarin, ve buzdolabinda 1 saat sogumasini ve sertlesmesini bekleyin ki, acmaniz kolaylasacaktir.
- Dolaptan cikardiktan sonra yagli kagit uzerine alin, ve tart kalibiniza gore hamuru acin.
- Benim tavsiyem, biraz zor olabilir ama iki kagit arasinda hamuru acmaya calismak.
- Isterseniz bu hamuru, derin dondurucunuzda da saklayabilirsiniz, kullanmak istediginizde, cozdurup, kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin,
İçini yumuşak bir kremayla ve üzeri mevsim meyveleriyle düşünemiyorum bu tartı..:)Muhteşem olur eminim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHadi asil sahaser tiramisu tarifini bekliyoruz:))
YanıtlaSilzeynep