Bu Blogda Ara

20 Mart 2012 Salı

Financier yapimi...

Aslinda yapimi basit ve bir o kadar da lezzetli kucuk islak kekler, ozellikle cocuklarin bayildigi bir lezzet ve ayni zamanda besleyici. Turkiye'de "mekik kek" diye de geciyor, kalibin sekline gore isim verilmis.
Yaklasik 40 mini islak kek cikiyor.

Icindekiler:
125 gryumurta beyazi (4 kucuk yumurta)
150 gr seker
125 gr tereyag (sanayagi kullanamazsiniz !)
50 gr badem unu
50 gr un
Badem ununuz yok ise, ayni miktar bademi rondodan cekerek hazirlayabilirsiniz. Sekerle beraber bu islemi yapmaniz size kolaylik saglayacaktir.
Oncelikle tereyagini isitin, erimekten de oteye gecmeniz gerekiyor, yakmayin tabi. Orta ateste, tereyagini karamel renk alana kadar isitin, burnunuza guzel kokular gelmeye baslacak. Ocaktan alip sogumaya birakin. Bu arada tabiki firininizi yakin 210 °C'de.
Diger yanda un,seker ve badem ununu karistirin, yumurta beyazini 2-3 kerede olmak uzere unlu karisima mikser yardimiyla karistirin. Ilinan tereyaginizi da karisima ekleyin. Bu asamadan sonra icine istediginiz aromayi ekleyebilirsiniz. Vanilya, kakao (10 gr), frambuaz receli, iri kiyilmis findik (10 gr), rende badem (10 gr) , sam fistigi (10 gr), susam, vb. yanlarina 10 gr yazdiklarimi eklemek isterseniz, Badem ununu 10 gr azaltmaniz gerekiyor !

210°C firinda 10 dk tutmaniz yeterli. Metal bir izgaranin uzerinde sogutabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder