Tatilimize ilk basladigimiz gun yani Alp'lere ilk vardigimiz gunde, her yil oldugu gibi, arkadaslarla bulusur, ogle yemegi yeriz. Bu sefer Alsace'dan gelen arkadaslar, inatla bir resto'da yemek yemekte israr ettiler. Daha sonra ogrendigime gore, burasi ayni zamanda bir okul gorevi goruyormus. Kucuk bir yer ve her daim dolu. Biz 40 dk kadar bekledik, rezervasyonumuz olmadigi icin. Bourgogne bolgesi ve Alp'ler daha soguk oldugu icin yemekler biraz agirdir ve eritme peyniri (raclette) cok kullaniyorlar, fondu olarak veya sarkuteri urunleriyle beraber. Kokusu bile o kadar keskin ki, ilk gittigimde yemistim, bir daha da yemedim diyebilirim. Kahve sunumlari guzel di fakat sanirim, kapsulu unutmuslar, icinde kahve yoktu cunku.
Kucuk bir restaurant ama menuler buyuk !
Eritme peynirli sarkuteri tabagi
Gunun spesyalitesi, Keci peynirli, rende patetes ve domuz pastirmasi, salata esliginde
Fondu tabagi, sarkuteri urunleriyle
Kuzu pirzola, pirasa, patlican ezme yataginda kurutulmus kirmizi pancar esliginde (benim secimim oldugunu belitmeme gerek var mi?)
Ve kahve, sunumu hos, "genepi" denilen o yoreye ait bir bitki likoru ile beraber.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder