Bu da nerden cikti diyeceksiniz, Bulabildigim malzemelerle yeni yemek kesfetme calismalari iste. Tariflerimi her zaman bolebilirsiniz, orijinal tarifi veriyorum size her zaman. Ben 600 gr midye ile yaptim, 3 kisiye yeterli olur.
1,5 kg ayiklanmis midye
1 orta boy sogan
25 cl. (250 gr) beyaz sarap sek
1 tatli kasigi curry (ben zerdecal kullandim)
20 cl sivi krema (200 gr)
15 gr tereyag
Karabiber, tuz (dikkatli kullanin)
suslemek icin kisnis veya maydanoz yapragi
Hizli ateste bir tencerede tereyagini eritin, kucuk kucuk dogradiginiz sogani ilave edip 2 dk kavurun. Beyaz sarabi ekleyin, 5 dk, kaynatin ve yarira yakin azalacaktir, midyeleri ekleyin. Tencerenin kapagini kapatip 4 dk daha pisirin, arada karistirarark tabiki. Atesi kapatin ve suzgecli kasik yardimiyla midyeleri tencerenin icinden baska bir kaba alin. Tencerenin icinde kalan suyu ise suzgec yardimiyla suzun ve suzdugunuz kismi tekrar tencereye bosaltin. (soganlardan ve diger parcaciklardan kurtulduk). Bu sosa kremayi ve koriyi ekleyin, karistirmaya ara vermeden, orta ateste isitmaya baslayin. 2 dk daha kaynatin ve midyeleri ekleyin, iyice karistirdiktan sonra sicak sicak servis edin.
NOT: Krema koydugunuz yemeklerin uzerine asla sicakken kapak koymayin, tamamen soguduktan sonra kapayabilirsiniz. Krema bozulur.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder