Turkiye'de bir soz vardir "denizden babam ciksa yerim" . Bu sozu sanirim, bir cok deyimde oldugu gibi, fransizlarin bir deyimini turkcemize eklemisler. Gercekten bizler denizden ne ciksa yemiyoruz, ama fransizlar denizden cikan herseyi en ufak kabuklulari bile yiyorlar. Evet kiyilarinin bir kisminin okyanusta yer almasinin avantajini yasiyorlar.
" Les bar à huitre" benim favori restorantim burasi, biraz ortalamanin ustu, sik bir yer, rezervasyonsuz giderseniz, sira bekleyebilirsiniz. Zincir restorantlardan, toplamda 4 subesi var. 33 Boulevard Beaumarchais Paris subesinin yemek yeme alani daha genis, daha buyuk bir restorant ve park yeri bulmaniz daha kolay.
Hafta ici de, hafta sonu kadar yogun oluyor. Paris'te menu kartlarinin yerine Ipad'leri kullanan ilk yer. Kucuk bir terasi var, servis ve yemek kalitesi cok iyi. Bizim tercihimiz genelde istiridye oluyor ama balik yemekleri de guzel. Porsiyonlari yeteri kadar buyuk ve doyurucu. Tatlilari ve dondurmalari da bir o kadar istah acici.



Hem tarif, hem tanıtım...:)harika..!
YanıtlaSilBir de bit pazarı, eski veya antika eşya pazarları kuruluyor mu..?hangi günler, nerelerde kuruluyor, neler satılıyor..?fotoğraflı bilgi verebilirsen gidenler için değişik bir veri olabilir.
Hemen hemen her semt de kuruluyor "brocante" diyorlar. Bazen 3 gun suruyor, bazen sadece pazar gunleri oluyor. Kendin stant kiraliyorsun ve 2.el esyalarini satabiliyorsun.
YanıtlaSilMmmm buraya gitmeliyiz :)
YanıtlaSil